Egy hosszú beszámoló, avagy mi történt március óta


Kedves Klubtagok és Érdeklődők!

Márc. 7-e óta „sok víz lefolyt a Tiszán” – is. Azóta nem jelentkeztem magunkról szóló  beszámolóval.
A Klubunkat segítő Közösségi Kezdeményezéseket Segítő Hálózat  (KÖZTÁMHÁLÓ) kérésére időszakonként hírt kell adnunk magunkról  ( most is aktuális ) így „két legyet ütök egy csapásra”.

Valentin napon Hanusné Joó Timi vezetésével általa „előgyártott” szívecskéket festegettünk –közben jót beszélgettünk. Örömére Timi munkába állt –végre! – de így nem tud olyan aktívan részt venni a klubéletben, mint eddig tette. Azért én is örülök, hogy sikerült elhelyezkednie.
Bekapcsolódtunk a „Főzzünk játszóteret!” akcióba. Továbbra is folyamatosan gyűjtjük/gyűjtik nekünk faluszerte a Delikát ételízesítő tasakjait – jó lenne megnyerni egy ragyogó játszótéri felszerelést Egercsehinek!
Köszönöm Kelemen Zsuzsinak, hogy rendszeresen postázza a tasakokat, bár mondtam Neki, el tudnám küldeni a Védőnői Szolgálat postájával is, de nem hozza…….továbbá köszönöm neki és a férjének, hogy a Baba Mama  Klub részére felajánlottak egy használt, de működőképes számítógépet. A Polgármesteri Hivatalban eljárok az ügyben, hogy a Klubba is beköthető legyen az internet, ill. hátha akadna egy kis asztalka is a gépnek.

Ehhez kapcsolódik az a hír, hogy a Hivatal pályázaton nyert pénzből a nyár folyamán alapfokú számítógépes ismeretek elsajátítására indít képzést – klubtagoknak is!

A magbörze csere-bere magjai remélhetőleg szépen kicsíráztak, növekednek. Mit szólnátok, hozzá, ha elmennénk egymáshoz veteményes -és virágoskert-nézőbe? Ha nem, engedelmetekkel szívesen lefényképezem kinek-kinek a kertjét és feltesszük a honlapunkra…..
Nemrég voltam Egerben egy gyönyörű kertben a Nyitott Kertek kezdeményezés kapcsán. Hogy mit lehet kihozni egy öreg házból némi hozzáértéssel és a növények szeretetével?!
Ősszel is szervezhetnénk csere-berét (esetleg gyümölcsfákkal is). Tavaszra megtanulhatnánk a gyümölcsfák oltását, metszését.…..ki ismer ehhez értő embert a faluban? Természetesen kérni fogom a bátori Orsi szaksegítségét.

A hastánc tanfolyam résztvevői létszáma nem akar összejönni…….
Viszont csökkenő létszámban, de folyamatosan megy a jóga tanfolyam! Tartsatok ki!
5 felnőtt és egy gyermek részvételével sikeres elsősegélynyújtó tanfolyamunk volt az egri városi Vöröskereszt munkatársának, Gortváné Ibolyának vezetésével. Úgy tervezzük, hogy a nyár folyamán, hogy ne unatkozzunk nagyon, még szervezünk egy kurzust.

Folyamatban van a szintén egri „Csiribiri torna” Csehibe való szervezése is. A  40 perces foglalkozáson a mozgások végrehajtásához speciális tornaszereket, irányított játékos gyakorlatokat, sok-sok dalt és mondókát alkalmaz a szakember, Molnár B. Tünde (ez önköltséges lesz!).

Megemlékeztünk a Víz Világnapjáról.

Március végén Egercsehibe vártuk a KÖZTÁMHÁLÓ környékünkön működő civil csoportjainak képviselőit az esedékes munkamegbeszélésre.

Szőnyeg-és játékadományt kaptunk a szúcsi óvodából, valamint Tőkés Verától újabb könyveket és újságokat, amit kölcsönözhettek is!

A KÖZTÁMHÁLÓ csapat egyik tagjának, a szarvaskői  Nahóczky Lászlónak  köszönhetően faanyag adományhoz jutottunk, amiből a Hivatal asztalosa, Suhaj Ernő három mutatós virágládát készített. Még Egercsehi nevét is belevéste/égette!
Így nem volt hiábavaló átteleltetni a csehi falui Vargáné nagymamától ősszel  kapott  muskátlikat – amit Rácz Sabine és Hanusné Timi  ültetett el.
Volt egy „titkos” virág -adományozónk is – talán a „zöldséges” Kata?
A „húsvétolásra” kevesen jöttetek el. Róza nénink és Kati nénink finom kaláccsal, festett tojásokkal gyönyörűen feldíszített aranyeső ággal készült – Timi is a festésre váró gipsz-tojásokkal…..beszélgettünk, ettünk-ittunk, recepteket cseréltünk.
Úgy látszik, Varga Marci jól érzi magát nálunk – örömünkre egyre gyakrabban jönnek! Rimán Blanka is nehezen indul haza a Klubból……Ficzere Móni Ágikával elmaradt….
Róza néni vezetésével és ötletei alapján megemlékeztünk a Költészet Napjáról. Ki-ki elmondta kedvenc versét, megzenésített verseket hallgattunk, és ki énekelte, ki dudorászta azokat.
Csákné Orbán Mária logopédus is gyakori vendég körünkben.  Be-benéz, ha van egy kis ideje. Egy alkalommal marasztaltuk, beszéljen nekünk a beszédfejlődésről/fejlesztésről.
Anyák napja alkalmából nem készültünk különösebben. Beszélgettünk: milyen anyának lenni, milyen kapcsolatban vagyunk az édesanyánkkal?
Április végén Csapó Ida (www.gazdagnok.hu)adományozónk és lánya Estee (www.guglisagok.hu) illetve körzeti megbízottunk Kovács Csaba jóvoltából újabb adomány érkezett Budapestről.
Elhatároztuk, hogy a Falunapon fotókat készítünk a „klubosokról” és köszönetképpen elküldjük neki ( Idának).
A júl. 4-i Falunapra azt a program-ajánlatot tettem a Polgármester Asszony felé, hogy a Klubunk játszóházzal és Kati nénink vezetésével kézműves foglalkozással készül.
Már készül a Falunapon bennünket „hirdető” JÁTSZÓHÁZ felirat (Zsuzsi hozta a lepedőt, Timi rajzolta a betűket, s aki érte, rongyokból kivágta őket).
Van sok WC papír gurigánk – abból mi legyen?
Szintén van sok, adományból megmaradt és már senkinek nem kellő ruhanemű is – s abból mi legyen? Nem szeretném kidobni, elégetni stb. őket.

Ki ér rá a nyár folyamán, hogy nyári szabadidős elfoglaltságokat szervezzünk a gyerekeknek? (6 éves korral bezáróan gondolom…..).

Egyszer átbiciklizhetnénk Bátorba is Orsiékhoz……várom a nyári program-ötleteiteket!

Pályáztunk, de nem nyertünk a „Bababarát terület” címre. Ez a szoptatás rangjának emelésén túl egy kis pénzt is hozott volna, amivel a Klubban lévő „szoptatós sarkot” tehettük volna bensőségesebbé, ill. lehetőség lett volna az orvosi váróban is egy „szoptató/pelenkázó sarok” kialakítására.

Az 1. KÖZTÁMHÁLÓ Fesztiválnak Pétervására adott otthont e hétvégén.
Klubunkból Kelemen Zsuzsi és Kálmi,  Hanusné Timi és Bence, Kisné Balog Ildikó gyógyszerész és jómagam vettünk részt. A civil csoportok jellegük szerint kulturális műsorral készültek – a mi gyermekeinknek ebéd-és alvásidő következett, így nem sokáig maradtak – de azért a kommandósokat mégis sikerült kivárnia Bencének….
Sajnos az időjárás sem volt igazán kedvező. Mi álltuk a „sarat” Ildikó gyógyszerésznővel: szorgalmasan néztük/mértük a páciensek vércukorszintjét és vérnyomását, biztatva őket arra is, hogy ne dohányozzanak és menjenek el nőgyógyászati rákszűrésre!

Majd jelentkezem…
……szép napokat kívánok!

Kati védőnéni

Hozzászólás